Bukkepremiere 2020

22. maj 2020 -- Tilføjet af : webmaster

Bukkejagt D. 16/5-2020 ved ”Æ Dam ”

03.40 stod der på vækkeuret, tidligt og det blæste, sengen var nu god. Men det er alligevel d. 16/5, den allerhelligste dag for os bukkejægere. Jeg var blevet inviteret med på jagt af min gamle nabo, Per Christensen. Jeg blev hentet kl. 04.15 og kørt ud til det sted, hvor jeg havde fået en plads. Jeg skulle sidde ved ” Æ DAM ” et dejligt sted, som egentlig er ny beplantning og en stor sø, det ligger tæt på vejen mod Roust skydebane. 3 år tidligere sad jeg samme sted, og så en stor buk den morgen, men langt før skydetid. Jeg fik mig listet op af marken, ikke i den bedste vind, men kunne komme på plads uden det store besvær. Jeg var vel på plads ca. kl. 04.50, så nu var det jo bare at vente i stigen og nyde solopgangen. Men ventetiden blev kort, ca. kl. 05.04 kom der en rå bagfra stille og roligt. Den stod ca. fem meter fra stigen på min højre side, så nu var det bare at sidde musestille. Derefter gik den lidt væk, og stoppede brat op, så stod den ellers bare og kiggede med et stift blik bagud. Jeg tænkte enten er det en ræv der kommer listende, ellers er der et dyr mere. Jeg fik mig vendt i en meget akavet skrå stilling bagud i stigen, og prøvede på bedste evne at se hvad det var hun var så ivrig efter. Pludselig ser jeg et hoved der bevæger sig i brombær krattet, og nipper til skud og fejer lidt i brombær og nye skud. Han prøvede vel at gøre sig lidt til.

Men i kikkerten kunne jeg godt se at det var da vist en ok buk. Per og hans far havde ikke de store krav til bukken, da der på arealet ikke var skudt en siden 2014. Men efter lidt mere tid med kikkerten kunne jeg godt se der også var bagsprosser. Nu skulle jeg så vente i OTTE minutter, det er laaaaang tid i sådan en situation, samtidig skulle jeg også skyde i en meget akavet stilling imellem to træer. Jeg fik lagt riflen op, indstillet kikkerten og havde telefonen i den anden hånd, så jeg kunne holde øje med tiden. Tiden for Roust sagde solopgang kl. 05.12.

Kl. 05.12 lægger jeg telefonen væk. Han har drejet hele bredsiden til et minut
tidligere, jeg er klar, skuddet falder i den tidlige vindblæste morgenstund. Han forender på stedet, ligger lige så smuk som han stod kort forinden. Som tilflytter til Næsbjerg var det her også min første buk i det her område, så det er der også noget helt specielt i. Så en stor tak til Per og hans far for at lade mig få lov til at
nedlægge en buk på deres revir.

De bedste jægerhilsner

Søren Rasmussen, Agervigvej, Næsbjerg.

Bukkejagt 1.jpeg

Seneste nyheder

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/